Poate călca cineva pe urmele tale?

Poate călca cineva pe urmele tale?

Fiecare dintre noi, căutăm modele, încercăm să ne uităm într-o parte, în alta, să vedem pe cineva demn de urmat, să vedem pe cineva care să merite să fie un înaintaş al nostru, un deschizător de drum pentru noi. Vreau să vă spun că este Cineva demn de urmat, am găsit pe Unul care a spus tuturor: „Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze.” (Luc.9:23)

Îl vedem pe Petru care a spus despre Domnul Isus Hristos: „Si la aceasta ati fost chemati; fiindca si Hristos a suferit pentru voi si v-a lasat o pilda, ca sa calcati pe urmele Lui. (1Pet.2:21)

Apostolul Pavel de asemenea a spus: „De aceea va rog sa calcati pe urmele mele. (1Cor.4:16) şi „Calcati pe urmele mele, intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos. (1Cor.11:1)

Autorul epistolei către Evrei ne spune: „…asa incat sa nu va leneviti, ci sa calcati pe urmele celor ce, prin credinta si rabdare, mostenesc fagaduintele.” (Evr.6:12)

Martin Luther spunea: „Învăţaţi de la mine cât este de greu să respingi greşeli pe care lumea le întăreşte prin exemplul ei şi care, prin practicarea îndelungată, au devenit a doua noastră natură. Am petrecut 7 ai citind şi explicând cu mult zel Sfintele Scripturi oamenilor, aşa încât am ajuns să le cunosc aproape de de rost. Am avut parte şi de primele roade ale cunoaşterii şi credinţei în Domnul nostru Isus Hristos. Ştiam că suntem justificaţi şi mântuiţi nu prin faptele noastre, ci prin credinţa în Cristos… şi cu toate acestea nu vedeam consecinţele acestor lucruri. Ceea ce nu este din Dumnezeu, trebuie să fie de la diavolul…”

Nu ştiu ce paşi vrei să urmezi în vremea aceasta, dar ce este esenţial pentru noi ca şi creştini, este să urmăm pe Cel care a spus despre El: „Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. (Mat.11:29)

Apoi, după ce faci zi de zi, ceas de ceas acest lucru, următorul eveniment care se va întâmpla va fi acela că alţi oameni se vor uita la tine, şi te vor urma.

Totuşi, rămâne o întrebare la care trebuie să-ţi răspunzi: Anume, dacă eşti creştin, şi eşti urmaş al lui Isus Hristos, care este mireasma care rămâne în urma ta? Pot alţii să se ia după urmele paşilor tăi? Poate călca cineva pe urmele tale?

CRISTI TATAR