Oglinda Scripturii

Oglinda Scripturii

„Prin urmare, Cristos ne-a facut liberi. Acum aveti grija sa ramaneti liberi. Caci voi, iubiti frati, ati primit libertatea: nu de a face rau, ci libertatea de a va iubi si a va sluji unii pe altii. Fiindca intreaga Lege se poate cuprinde intr-o singura porunca: „Iubeste-i pe altii ca pe tine insuti.” Dar daca voi, in loc sa va iubiti intre voi, sunteti incontinuu pusi pe critici si va ciorovaiti mereu, bagati de seama! Nu cumva sa va distrugeti reciproc.

Va sfatuiesc sa nu ascultati decat de invataturile Duhului Sfant. El va va spune unde sa mergeti si ce sa faceti, si atunci nu veti mai savarsi mereu faptele rele la care va indeamna natura voastra. Caci noi, in mod normal suntem inclinati spre fapte rele, care sunt tocmai opusul lucrurilor pe care ne indeamna Duhul Sfant sa le facem; iar faptele bune pe care dorim sa le facem, cand Duhul Sfant obtine castig de cauza in noi, sunt exact contrariul dorintelor noastre naturale. Aceste doua forte contrare din noi se afla intr-o permanenta lupta una cu alta pentru a pune stapanire pe noi si dorintele noastre nu sunt niciodata imune la presiunile exercitate de ele. Cand sunteti calauziti de Duhul Sfant nu mai e nevoie sa va impuneti voua insiva sa respectati legile mozaice. Dar cand urmati propriile voastre inclinatii gresite, viata voastra va produce rezultate proaste, cum ar fi: ganduri necurate, goana dupa placeri senzuale, idolatrie, spiritism, ura si lupte, gelozie si manie, efortul permanent de a obtine pentru tine tot ce e mai bun, nemultumiri de tot felul si critici, impresia ca toti ceilalti sunt gresiti si numai cei din grupusorul tau au dreptate – apoi ar mai fi: doctrina gresita, invidia, crimele, betia, petrecerile desantate si toate celelalte de felul acesta. Dati-mi voie sa va spun inca o data cum v-am mai spus-o, ca oricine traieste o astfel de viata nu va mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Dar cand Duhul Sfant e stapan pe viata noastra, El va produce in noi fructe de felul acesta: dragoste, bucurie, pace, rabdare, omenie, bunatate, fidelitate, blandete si stapanire de sine; si aici nu poate fi vorba de o incalcare a legilor mozaice. Cei care apartin lui Cristos si-au tintuit pre cruce dorintele lor rele din fire, rastignindu-le acolo. Daca traim prin puterea Duhului Sfant, sa urmam indrumarea Duhului Sfant in toate sferele vietii noastre. Atunci nu vom mai avea nevoie sa umblam dupa onoruri si popularitate, care nu duc decat la gelozie si resentimente.”

Galateni 5:1, 13-26 (din Noul Testament pe intelesul tuturor)

Cuvantul lui Dumnezeu este oglinda sufletului nostru. La fel cum in fiecare zi ne uitam in oglinda sa ne asiguram ca aratam bine la exterior, la fel trebuie sa ne asiguram ca sufletul ne este curat. Te-ai uitat azi in oglinda Scripturii? Cum ti-e sufletul tau astazi?

Ajuta-ne Tu, Doamne, sa ne facem acest obicei de a ne evalua zilnic viata privind in oglinda Cuvantului Tau!

Mihaela Petcaru