Cum sa privesti lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu?

Cum sa privesti lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu?

De multe ori in viata ne intalnim cu situatii carora nu le intelegem sensul. Mereu ne intrebam: de ce s-a intamplat asa?
Uneori avem raspuns, alteori nu. Eu cred ca atunci cand am schimbat prioritatile, atunci nu mai vedem lucrurile din perspectiva Sa.

Din experientele mele de viata am inteles ca orice intamplare prin care trecem este sub privirea Domnului. De multe ori intram singuri in probleme, facandu-ne singuri rau. Insa Domnul, in bunatatea Sa, stie cum sa ne vorbeasca. Noi trebuie doar sa luam aminte.

Acum se naste intrebarea: cum as putea sa inteleg lucrurile din perspectiva Sa?

Am cateva idei de baza care ne-ar putea ajuta sa iesim din impas, facand putina lumina in mintea noastra:

1. Unele situatii de viata ne pot departa de partasia cu El

Atunci cand anumite persoane sunt prioritare in viata noastra, mai mult decat partasia cu Domnul, atunci e clar ca e o problema.

E bine sa ai oameni la care tii, care sa-ti fie alaturi. Devine o problema atunci cand depasim limita, trecand de granita care e importanta pentru a mentine lucrurile asa cum vrea Domnul.

2. Alte situatii de viata ne invata sa depindem mai mult de Domnul

Fiecare a trecut prin incercari, prin probleme. Nimeni nu e scutit de ele. Insa, dincolo de acestea, exista un lucru pe care Domnul vrea sa-l invatam: dependenta de El.

Oricat de greu ne este, ca sa intelegem voia Sa pentru noi, trebuie sa ne alimentam permanent din El. El sa fie prioritatea noastra.

3. Chiar daca lucrurile din viata noastra au luat o alta intorsatura, alta decat ne-am fi asteptat, sa nu uitam ca toate sunt cu un scop

Noi oamenii avem tendinta sa tinem tare mult lucrurile in mana noastra. Credem ca daca le tinem asa strans, o sa le putem proteja si astfel o sa fim in siguranta.

Uneori, Domnul schimba lucrurile, tocmai ca sa ne invete ca El detine controlul. Si chiar daca momentan situatia ni se pare grea si fara iesire, trebuie sa stim ca ea este doar pentru un timp. Daca vom avea rabdare si incredere in Domnul, mai tarziu vom intelege ca totul a fost spre binele nostru.

Sa nu uitam ca toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce-L iubesc pe Domnul si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. Pentru fiecare dintre noi are un plan maret. Datoria noastra e sa lasam fraiele vietii in mainile Sale si sa mergem inainte increzatori in ceea ce a zis in Cuvantul Sau:  „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Evrei 13:5.

Asadar, sa stam si sa meditam si sa ne intrebam, de ce nu putem privi lucrurile din perspectiva Sa.

Domnul sa ne lumineze ca sa intelegem voia Sa!

Amin!

Antonela