Ca pentru Domnul

Ca pentru Domnul

Multe s-ar schimba, daca am aplica acest verset din Biblie in viata noastra.

Si ceea ce ma frapeaza este ca foarte multi credinciosi considera ca a sluji Domnului se rezuma doar la slujbele din biserica. Slujirea nu se rezuma doar acolo. E mult mai mult decat atat. Normal ca aceste slujbe sunt importante in biserica, insa consider ca trebuie sa avem o viziune mult mai larga legat de ce inseamna cu adevarat sa Ii slujesti Domnului.

Aceasta conceptie gresita, legata de slujire, porneste de la gandirea conform careia, doar aceste slujbe (cantare, recitare, evanghelizare etc.) sunt pentru Imparatia Domnului, iar restul pentru viata aceasta.

Cum incearca Cel Rau sa ne pacaleasca! Uitam ca viata aceasta, cu toate detaliile ei (familie, scoala, serviciu, biserica) este pregatirea noastra pentru cer. Tot, dar absolut tot, va avea ecou in Imparatia Sa. Cand Domnul va veni, nu ii va chema doar pe cei care au cantat, au mers la evanghelizari, au recitat. Nu! Domnul va chema in Imparatia Sa, pe toti aceia care au facut voia Sa, slujind, in orice vreme, in orice detaliu, chiar daca pentru multi, acestea sunt nesemnificative, insa pentru Domnul au o mare valoare, deoarece El intotdeauna va privi la inima noastra, la motivatia cu care lucram.u

„Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui:
„Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.
Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat;
Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit;
am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat;
am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi;
am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine.”Matei 25:34-37

Unii, care nu-si cunosc darurile cu care au fost inzestrati, se implica in diverse slujbe, doar ca sa fie apreciati de altii pentru slujirea lor. Altii, cred ca doar daca sunt in astfel de slujbe, sunt placuti Domnului, neglijand total alte detalii din viata de zi cu zi. Aceste atitudini sunt gresite. Exista si oameni care slujesc Domnului asa cum se cuvine, cu o inima curata si cu bucurie, in orice vreme si in orice lucru.

Ceea ce face diferenta este calauzirea Domnului. Intai de toate, inainte sa ne implicam intr-o anumita slujba, trebuie sa ne cunoastem pe noi insine. Trebuie sa stim cine suntem, ce calitati avem si apoi sub calauzirea Domnului, sa ne implicam in acele activitati pentru care Domnul ne-a insarcinat sa le realizam. Sa fim oameni potriviti, la locul potrivit.

Fiecare om este chemat sa slujeasca asa cum este, acolo unde a fost pus de Domnul. Suntem diferiti si unici in acelasi timp, nefiind nevoie sa copiem ce fac altii. Cerand intelepciune si calauzire, vom face doar ceea ce e potrivit calitatilor noastre, conform planului Sau pentru viata noastra.

Nu trebuie sa mergem departe, ca sa aratam ca slujim Domnului. Fie ca spalam haine, coasem, avem grija de copii, mancam, educam, iubim, invatam, muncim, citim, cantam, spunem o vorba buna, ajutam pe cineva, trebuie sa facem cu drag, din toata inima, cu bucurie, ca pentru Domnul. Nu din datorie, ci din dragoste, ca acea jertfa sa fie de un bun miros inaintea Domnului. Pana la urma tot ce facem, daca nu este facut cu dragoste, este in zadar.

„Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste!” 1 Corinteni 16:14

Degeaba ne implicam in multe activitati, daca motivatia noastra este alta decat cea care trebuie. Domnul nu are nevoie de asa ceva. El are nevoie de o inima smerita, care in orice detaliu zilnic sa lucreze la nivelul chemarii Sale. Daca vom fi credinciosi in aceste lucruri mici, dar importante, Domnul ne va da in slujba, alte sarcini mai mari. Pentru a primi aceste lucruri mari, e bine sa dovedim responsabilitate si credinciosie in ceea ce avem de facut acum.

„Bine, rob bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” Matei 25:23

Chemarea noastra este sa-I fim placuti Lui in orice vreme si in tot ce facem, pentru ca toti cei care vor vedea faptele noastre bune, sa aduca slava Dumnezeului care este in ceruri. Nu o slujba anume determina chemarea noastra, ci modul in care abordam tot ce facem, realizandu-se astfel diferenta intre noi, copiii Domnului si ceilalti.

„De aceea, fraţilor, căutaţi cu atât mai mult să vă întăriţi chemarea şi alegerea voastră; căci, dacă faceţi lucrul acesta, nu veţi aluneca niciodată.” 2 Petru 1:10

Noi, ca si copii ai Domnului, trebuie sa luminam in tot ce facem, oriunde suntem. Asa vom fi placuti Lui si vom aduce onoare Numelui Sau. Traind asa, Domnul prin noi, va misca inimile oamenilor, pentru ca si acestia sa poata gusta din bunatatea Sa.

„Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.” Matei 5:16

Iata un exemplu, care ne poate pune pe ganduri:

„Un domn de la oraş dăduse unei spălătorese credincioase nişte albituri la spălat.
Mirat pe urmă de preţul mai scăzut al lucrului, întrebă: cum se face că d-ta lucrezi cu mult mai ieftin decât alţii?
— Pentru că —răspunse femeia —eu lucrez ca pentru Domnul, mi-am socotit lucrul, mi-am socotit câştigul; să cer mai mult, ar însemna să te înşel nu pe d-ta, ci pe Domnul.
Mirat de această pildă de trăire a Evangheliei, domnul acela s-a apropiat de Biblie şi a devenit şi el un credincios— şi spunea la toată lumea că pe el l-a convertit o spălătoreasă.”

„Temeţi-vă numai de Domnul şi slujiţi-I cu credincioşie din toată inima voastră; căci vedeţi ce putere desfăşoară El printre voi.”1 Samuel 12:24

Doamne ajuta-ne!
Amin!

Antonela Căprar