O zi de neuitat

O zi de neuitat din viata mea!!! Era o dimineata rece de ianuarie 2004. Priveam cu emotie la umerasul agatat pe cuier, pe care cu o seara inainte am pus o camasa si un pantalon de culoare alba. Rasfoiam Biblia, dar paginile nu ma ascultau, si tot reveneau la prima fila, pe care un suflet drag a scris: ” Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta;cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea, caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune.” ( Iosua 1:8 ).

In acea zi,urma sa inchei legamant cu Domnul meu, la Biserica Maranata-Baia Mare. Orele au trecut in zbor, si iata-ma asezat pe prima banca, alaturi de celelalte sapte suflete, impreuna cu intreaga biserica, laudand pe Dumnezeu prin rugaciune, cantare si ascultare din Cuvant. Imi suna in urechi vocea pastorului nostru, care, dupa ce am facut poza de grup din fata bisericii, a spus asa: ” Domnul sa va binecuvanteze!”.

Incercam sa cant impreuna cu viitorii mei frati si surori, insa simteam ca emotiile ma vor birui. Aud si acum glasul celor trei copii, care cantau” ” Da si Nu, Nu si Da, nu se pot inmanunchia; nu poti fi cum vrei tu, nu poti fi si Da si Nu.” Corul inalta Domnului cantari de slava:” Si mii de ani si zeci de mii, cu Tine Doamne i-as trai”-„Bunatatea, Indurarea ma vor insoti, zi de zi in viata mea”-” Eu te iubesc, din toata inima; Eu te iubesc, Domnul meu, din tot sufletul meu”-„Imi va ramane in memorie o zi, cand viata mea s-a schimbat”.

Vine si ora de invatatura biblica: Matei 10:16-39. Intreaga biserica parca vrea sa ne transmita, noua celor care ne-am hotarat sa-L urmam pe Isus Hristos,ca este o mare bucurie, atat in Cer cat si pe Pamant prin faptul ca noi spunem DA lui Dumnezeu, ca de azi incepand dorim sa ne identificam cu El! Fratele care vesteste Cuvantul, are un mesaj intitulat: Relatia in slujire. Am invatat in acea dupamasa ca trebuie sa am o relatie cu mine insumi, adica pocainta cea de fiecare zi, recunoscand ca sunt pacatos si ca singura cale de mantuire este Isus Hristos Domnul. In viata mea trebuie sa aplic regula celor 3 R: Regret, Renuntare, Reabilitare. Apoi, trebuie sa am o relatie bazata pe dragoste, cu toti oamenii! Sa nu traiesc in lumea”usilor inchise”, viata mea sa fie o „epistola vie”, citita de ceilalti. Lumina mea sa lumineze in casa familiei mele, in casa fratilor mei, in casa vrajmasilor mei! Sa fiu un om al sacrificiului, dedicat in totalitate Lucrarii Lui. Nu in ultimul rand, sa am o relatie vie cu Dumnezeu! Adica sfintenie, lucrul dorit de Domnul pentru mine.

Intr-o lume pro-pacat, eu sa fiu contra-pacat. Sa devin un om golit de ambitiile, personalitatea si eul meu; iar acest gol sa fie umplut de prezenta lui Dumnezeu! Intotdeauna gata pentru venirea Domnului!

Timpul a trecut, nici nu stiu cum am ajuns in apa botezului. Privirile pline de dragoste ale fratilor si surorilor sunt atintite asupra mea. Eu, abia reusind sa raspund la intrebarea: Si pana cand vrei sa-Lurmezi pe Domnul? Imi adun puterile, si raspund: Pana la intalnirea cu Tine, Doamne!!!!!

Biserica intreaga canta: ” Cine crede se boteaza, cine a crezut s-a botezat!”. Asa a trecut ziua cea mai importanta din viata mea…si asa a inceput cea mai mare aventura din viata mea!!! O viata pe care doresc sa o dedic Domnului meu,in totalitate!!!

Gandul meu pentru fiecare dintre voi, care ati citit aceste randuri este: ” Slujiti Domnului cu bucurie-Veniti cu veselie inaintea Lui!” Amin!!!

Naghi Iuliu