De Crăciun

Mai inainte ca tu sa te nasti, Dumnezeu si-a dorit sa-ti faca un cadou. In timp ce te privea a deschis cadoul si a inceput sa puna lucruri in el.
Primul lucru pe care Dumnezeu l-a pus acolo pentru tine a fost viata.
Apoi s-a gandit ca Vestea Buna trebuie dusa mai departe asa ca ti-a dat miscarea si fiinta, si tot atunci a mai pus o chemare sfanta pentru tine.
Care veste? Vestea ca Dumnezeu a trimis un cadou fiecarei persoane.
Dumnezeu te privea in continuare cu dragoste.
El a vazut ca vei avea problema asa ca a hotarat sa puna in cadou izbavire si ajutor la vreme de nevoie. Dumnezeu  a vazut ca te vei naste in imparatia pacatului si ca vei muri.
El nu dorea sa mori ci sa traiesti vesnic alaturi de El, astfel ti-a oferit impacarea cu El.
De ce? Pentru ca te iubea. Astfel a pus in cadou rascumpararea si iertarea pacatelor, iar mai departe a pus neprihanirea ca sa te poata socoti neprihanit,dar nu s-a oprit aici a mai pus si sederea in locurile ceresti. Dumnezeu a privit la omenire.
Vazand toata rautaea oamenilor se gandi:”cine-I va arata bunatate acestui copil” se gandea la tine.S-a hotarat sa puna in cadou si bunatatea lui.
Apoi Dumnezeu a zis “cu toate ca tu inca nu ai facut nimic pentru mine  doar pentru ca te iubesc voi pune in cadou harul meu”.
Astfel Dumnezeu a mai adaugat ceva in cadoul ce-l pregatea pentru tine.
Dumnezeu te privea din nou. Te-a vazut cu pumnii goi si a zis “nu se poat ca un fiu de imparat sa nu aiba nimic “asa ca a pus in cadou bogatii nepatrunse, apoi a zis vreau ca el sa aiba tot ce am Eu astfel pune in cadou mostenirea pentru tine.
El a stiut ca nu-ti va placea sa fii rob asa ca apregatit pentru tine slobozenia si a pus-o in cadou ca nu cumva sa ramana pe dinafara.
Uitandu-se la tine a zis “vreau ca tu sa poti veni la Mine cand vrei” si pentru aceasta Ti-a pregatit apropierea cu incredere de El si intrarea libera la El, si nu doar atat, El a zis vreau ca vesnic tu sa stai cu Mine asa ca Ti-a pregatit infierea si mantuirea.
El a stiut ca tu va trebui sa inveti sa-i asculti pe parintii tai asa ca s-a gandit sa-Ti de un exemplu de ascultare.
Atunci cand Te-a intocmit El a lasat un loc gol in inima ta asa ca acum trebuia sa-l umple cu ceva ca tu sa poti fii multumit asa ca a intrat chiar El in cadou.
Mai tarziu te-a vazut ca cresti ca ai nevoie de dovezi, si si-a spus “cum Ii voi dovedi ca il iubesc” astfel a pus acolo toata dragostea Lui pentru tine.
Aa mai vazut ca vei avea nevoie de o motivatie astfel pune in cadou fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe.
Au mai trecut cateva clipe si Dumnezeu a vazut pe cineva mintindu-si cel mai bun prieten asa ca a zis “ai dreptul sa cunosti adevarul” asa ca a pus in cadou pricepere pentru a-L cunoaste pe Cel Ce Este Adevarat.
Dumnzeu nu a vrut sa iti lipseasca nimic astfel puse acolo toate lucrurile.
A privit din nou spre oameni si a vazut blestemele si vorbele urate pe care oamenii si le aruncau unii altora astfel El a pus binecuvantari ceresti in cadoul ce ti-l pregatea.
Mai departe Dumnezeu priveste prapastia mare care este intre cer si pamant si stind ca te vei naste pe pamant si vei fii despartit de El a hotarat sa faca o punte pe care a pus-o in cadou unind astfel lucrurile de jos cu cele de sus.
El s-a gandit ca nu este bine  sa fii singur asa ca a hotarat sa te zideasca in biserica Lui si sa mai puna in cutie planul vesnic alcatuit pentru tine. Privind cutia Dumnezeu a zis tot nu este de ajuns vreau sa mai pun ceva in cutie. Vreau sa ii dau tot ce-i doreste inima. Si asa Dumnezeu termina cadoul.
In data de 24 decembrie a hotarat sa ti-l trimita. Dumnezeu L-a trimis pentru prima data acum 2000 de ani,dar pentru ca tu nu erai nascut inca atunci Dumnezeu il retrimite in fiecare an pentru oameni.
Este adevarat ca acum doua mii de ani El a venit imbracat in trup de om si s-a nascut in iesle.
Anul acesta nu vine imbracat in trup dar El este duh si vine ca duh.
Daca vrei poti sa nu-l mai lasi sa se nasca in iesle, ofera-i drept casa inima ta.
Dumnezeu nu a incetat sa te priveasca. Acum se uita la tine.
Vrei sa accepti cadoul lui? Fie ca il accepti fie ca nu Dumnezeu te va iubi la fel, dar bineinteles ca El isi doreste ca tu sa accepti acest cadou pentru ca l-a pregatit special pentru tine.
Acest cadou poarta numele de ISUS HRISTOS EMANUEL-FIUL LUI DUMNEZEU SAU FIUL OMULUI CUM II PLACEA LUI SA ISI SPUNA.

Estera Pop