Ce faci cu nădejdea pe care o ai?

Ce faci cu nădejdea pe care o ai?

„Iata ce mai gandesc in inima mea si iata ce ma face sa mai trag nadejde: bunatatile Domnului nu s-au sfarsit, indurarile Lui nu sunt la capat, ci se innoiesc in fiecare dimineata. Si credinciosia Ta este atat de mare! -„Domnul este partea mea de mostenire”, zice sufletul meu; de aceea nadajduiesc in El. Domnul este bun cu cine nadajduieste in El, cu sufletul care-L cauta.” ( Plângeri 3:21-25 )

1. Noi nu trebuie să ne pierdem nădejdea!
„David a zis lui Saul: „Nimeni sa nu-si piarda nadejdea din pricina filisteanului acestuia. Robul tau va merge sa se bata cu el.” (1Sam.17:32) Indiferent de ce „filisteni” ai în faţa ta, tu trebuie ca şi creştin adevărat să ştii în ce Dumnezeu te-ai încrezut, şi să nu-ţi pierzi nădejdea! Dumnezeu Însuşi spune: „Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde. (Ier.29:11)

2. Nu trebuie să ne abatem de la nădejde!
„Si pe voi, care odinioara erati straini si vrajmasi prin gandurile si prin faptele voastre rele, El v-a impacat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca sa va faca sa va infatisati inaintea Lui sfinti, fara prihana si fara vina; negresit, daca ramaneti si mai departe intemeiati si neclintiti in credinta, fara sa va abateti de la nadejdea Evangheliei pe care ati auzit-o, care a fost propovaduita oricarei fapturi de sub cer si al carei slujitor am fost facut eu, Pavel.” ( Col. 1:21-23 ) Noi trebuie să avem ochii aţintiţi spre Domnul Isus Hristos în orice vreme!

3. Trebuie să ne bucurăm în nădejde!
„Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune.” (Rom.12:12); „Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va!” (Filip.4:4) Isus Hristos spunea că motivul pentru care trebuie să ne bucurăm cu adevărat este acela că numele noastre sunt scrise în ceruri: „Totusi sa nu va bucurati de faptul ca duhurile va sunt supuse; ci bucurati-va ca numele voastre sunt scrise in ceruri.” (Luc.10:20)

4. Trebuie să fim tari în nădejde!
„Dumnezeul nadejdii sa va umple de toata bucuria si pacea pe care o da credinta, pentru ca, prin puterea Duhului Sfant, sa fiti tari in nadejde!” (Rom.15:13) „Nadajduieste in Domnul! Fii tare, imbarbateaza-ti inima si nadajduieste in Domnul!” (Ps.27:14)
Aşadar, ca şi creştini, ca şi oameni răscumpăraţi dintr-un fel deşert de vieţuiere pe care l-am moştenit de la părinţii noştri, ca nişte oameni care ştim că Isus Hristos Domnul va reveni şi va aduce cu El răsplata Lui, noi, trebuie să nu ne pierdem nădejdea, să nu ne abatem de la ea, să ne bucurăm în nădejde şi să rămânem tari în nădejde. Dumnezeu să ne ajute la aceasta, amin!

Cristi Tatar