Jumătăţi de măsură?

Jumătăţi de măsură?

Dacă ne uităm în jur, vedem foarte mulţi oameni sinceri care se întorc la credinţa în Domnul Isus. Acest lucru bucura pe oricine, însă e de ajuns doar atât? Eu, consider că întoarcerea trebuie făcută în cele mai mici detalii.

Poate te întrebi: Cum aşa? Nu e de ajuns să-L mărturisesc pe Domnul Isus în apa botezului, să merg la biserică, să citesc în Biblie şi să mă rog? Mai trebuie ceva?
Da, mai trebuie!

Avem de-a face cu un Dumnezeu sfânt în faţa căruia nu putem sta oricum şi care urăşte păcatul, deoarece acesta ne desparte de părtăşia cu El.
El a dat tot ce a avut mai scump. Noi ce facem? Îi dăm totul, sau doar jumătăţi de măsură?

„Să nu vă faceţi idoli, să nu vă ridicaţi nici chip cioplit, nici stâlp de aducere aminte; să nu puneţi în ţara voastră nicio piatră împodobită cu chipuri, ca să vă închinaţi înaintea ei; căci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.” (Levitic 26:1)

Mulţi creştini se roagă, merg la biserică, citesc în Biblie, însă dacă intri în camera lor, vezi pe pereţi totul felul de postere, de imagini care nu au nici o legătură cu Domnul. Alţi creştini poartă tricouri ce au inscripţionate tot felul de chipuri care aparţin lumii întunericului.

Desigur, dacă îi întrebi de ele, vor invoca motivul că aşa sunt ei, ca nu fac niciun rau. Oare asa sa fie? Pe cine incercam sa pacalim? Pe Dumnezeu? Nicidecum. El ne stie foarte bine. In fata Lui totul este gol si descoperit. Ne mintim pe noi, incercand sa musamalizam pacatul.
In Vechiul Testament, de foarte multe ori, Domnul s-a maniat pe popor deoarece nu asculta, inchinandu-se idolilor.

Cand suntem sinceri cu noi insine si cu Dumnezeu, ne vom da seama singuri ca daca vrem sa avem parte de binecuvantari, trebuie sa renuntam la tot de dragul Sau. In viata noastra trebuie sa fie curatenie in toate domeniile, fara nici un compromis deoarece nu putem sluji la doi stapani.

Biblia este clara:
„Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.” Matei 6: 24

Mi-a placut ce a facut imparatul Iosia cand a auzit cuvintele scrise in Cartea Sfanta. Dupa ce a facut legamant cu Domnul, indatorandu-se sa urmeze pe Domnul si sa pazeasca toate poruncile Sale, a scos toti idolii si i-a ars.

” Împăratul stătea pe scaunul lui împărătesc şi a făcut legământ înaintea Domnului, îndatorându-se să urmeze pe Domnul şi să păzească poruncile, învăţăturile şi legile Lui, din toată inima şi din tot sufletul lui, ca să împlinească astfel cuvintele legământului acestuia, scrise în cartea aceasta. Şi tot poporul a intrat în legământ.” 2 Imparati 23: 3

„Împăratul a poruncit marelui preot Hilchia, preoţilor de al doilea rând şi celor ce păzeau pragul, să scoată din Templul Domnului toate sculele care fuseseră făcute pentru Baal, pentru Astarteea şi pentru toată oştirea cerurilor: şi le-a arsafară din Ierusalim, în ogoarele Chedronului, şi a pus să le ducă cenuşa la Betel.” 2 Imparati 23: 4

Lucrurile sunt foarte serioase. Nu e de jucat cu pacatul, amagindu-ne singuri. Domnul vrea totul de la noi. Suntem gata sa renuntam la tot, sa supunem temperamentul, comportamentul, trăirea noastră de zi cu zi Duhului Sau Sfant si sa ascultam de Cuvantul Sau sau ne complacem in pacat?

„Fiule, dă-mi inima ta şi să găsească plăcere ochii tăi în căile mele.” ( Proverbe 23: 26 )
Acceptam schimbarea totala sau jumatatile de masura? Raspunsul nostru, reprezinta masura dragostei noastre pentru Domnul.

Alegerea ne apartine.

Antonela Căprar