„BIBLIA”

„BIBLIA”

Nicolae Iorga spunea ca: „Taina existentei umane nu sta in a trai,ci in a sti pentru ce traiesti”.
Dintre toate cartile lumii, Biblia da cel mai bun raspuns pentru cine vrea sa afle rostul vietii.
C.H. Spurgeon afirma, plin de entuziasm,ca a gasit sensul vietii in paginile Bibliei: „Pentru multi, Biblia este o carte plicticoasa. Textele ei vechi suna ca paginile unui testament scris de multa vreme. Nu uita ca este totusi un testament, si testamentul vorbeste despre o mostenire. Cand numele meu este pus alaturi de o mostenire, urechile mele devin dintr-o data interesate. Oare ce are Dumnezeu in cartea aceasta pentru mine?”.

Imi aduc aminte cu placere de doua afirmatii spuse de multe ori in predicile ascultate la Casa Domnului: „Biblia este o carte veche…dar nu invechita!!!” si „O Biblie uzata de prea mult citit, este un semn al unui suflet bine hranit”. Cel care apuca sa citeasca Biblia macar o singura data nu o va mai parasi nicicand. Cartea aceasta te tine strans, asa cum magnetul tine acul metalic. Si tot ca magnetul care arata intotdeauna Nordul si ea te poate ajuta sa-ti gasesti drumul in viata. Scriptura te poate ajuta sa devii un martor eficace pentru Domnul Isus Hristos.

Cuvantul lui Dumnezeu care locuieste in inima ta te va ajuta sa-ti invingi ingrijorarea. Vei putea simti pacea desavarsita a lui Dumnezeu, intiparindu-ti Cuvantul Lui in inima si atintindu-ti gandul la El. Vei reusi sa ai biruinta asupra pacatului!!! Mii de crestini au aflat in citirea Bibliei cheia izbanzii zilnice asupra pacatului. Si tu poti avea aceasta experienta. Personal, citind Cuvantul lui Dumnezeu, zi de zi, pot spera ca voi prinde mult curaj in a initia un dialog pe teme spirituale; voi putea deveni un exemplu pentru cei din jurul meu, prezentand Scriptura asa cum ne-a fost lasata de Dumnezeu.

Este scris:
„Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire.” (2 Timotei 3:16).
„Inradacinati si ziditi in El, intariti in credinta, dupa invataturile care v-au fost date, si sporind in ea cu multumiri”. (Coloseni 2:7).
„V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica”. (1 Ioan 5:13).
„Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvantul Tau este adevarul.” (Ioan 17:17).
„Cerul si pamantul vor trece,dar cuvintele Mele nu vor trece.” ( Luca 21:33 ).

Naghi Iuliu